Mehtap Polat 1977 yılında Ankara’da doğdu. 1994-2000 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gördü ve 1999 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde, göstermiş olduğu akademik başarıdan dolayı “Onur Ödülü” almaya layık görüldü.
2001-2005 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde “Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Sertifikasyon Eğitimini” tamamladı.
2015 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçenti, 2021 yılında da Profesör oldu. 2016-2021 yılları arasında TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
2005 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimimi tamamladıktan sonra, 17 yılı aşkın süredir bilimsel çalışmalarının ve günlük mesaisinin tamamını üremeye yardımcı tedaviler, polikistik over sendromu ve endometriozis tedavisi ile aşılama ve tüp bebek uygulamaları alanında devam ettirmektedir. Özel ilgi alanları tüp bebekte farklı yumurtalık rezervine sahip kadınlarda uygulanacak yumurtalık uyarımının optimizasyonu, taze ve dondurulmuş embriyo transferlerinde luteal destek uygulamalarının bireyselleştirilmesi, polikistik over sendromunda tedavi seçenekleri ve dondurulmuş embriyo transferleri uygulamalarında hazırlık protokollerinin optimizasyonudur.
Bugüne kadar yurt dışı ve yurt içi dergilerde yayınlanmış 70’den fazla makalesi ve bildirisi bulunan Mehtap Polat , aynı zamanda Human Reproduction, Journal of Assisted Reproduction and Genetics ve Frontiers in Endocrinology dergilerinin de içinde bulunduğu bazı dergilerin bilimsel yayın danışmanlığını yapmaktadır. 2018 yılında Human Reproduction dergisi tarafından verilen ‘En İyi Yayın Danışmanlığı Yapanlar’ ödülüne layık görüldü.
İtalya ve Brezilya’dan Merkezlerin de katılımı ile gerçekleştirilen çok uluslu, “ART Calculator” başlıklı projede eve canlı bebekle gitmek için farklı kadın yaşı gruplarında kaç yumurtaya ihtiyaç olduğu üzerinde çalıştı. Şu an halen devam eden bir güncel çok uluslu projede de, tüp bebekte gebe kalma ihtimali düşük olan kadınlar ile ilgili yeni bir sınıflama olan POSEIDON sınıflandırması ile ilgili epidemiyolojik bir çalışmaya devam etmektedir.
2005 yılından bu yana Anatolia Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde ÜYTE Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.
Doç. Dr. Ayşe Seyhan, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2001 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Uzmanlık eğitimini, 2006 yılında Bezmi Alem Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda tamamladı.
2008 yılında King’s College, Londra’da yüksek riskli gebelik takibi ve detaylı fetal ultrason/fetal tıp kliniğinde bulundu.
2009 yılında VKV Amerikan Hastanesi’nde Üremeye Yardımcı Teknolojiler sertifikasyon programını tamamladı.
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilitede Ultrason üst ihtisasını 2010 – 2012 yıllarında McGill Universitesi, Montreal, Kanada’da yaptı.
Endometriozisin ultrasonografik tanısı için Cagliari Üniversitesi, İtalya’da eğitim aldı.
Jinekolojide ultrason konusunda çok sayıda araştırma ve yayın yapmış ve ulusal ve uluslararası kongrelerde davetli konuşmacı olarak ve jinekolojide ultrason konulu kurslar düzenleyerek görev almıştır.
İstanbul TJOD yönetim kurulu üyeliği görevine devam etmektedir. 2014’ten beri VKV Sağlık Kuruluşları Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde çalışmaktadır.
Doç. Dr. Ayşe SEYHAN
Amerikan Hastanesi
Kadın Sağlığı Merkezi
Doç. Dr. Evrim Ünsal, 1975 Kayseri doğumludur. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. 1998-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji Embriyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2007 yılında Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nden Doktora programını tamamlamıştır. 2000-2001 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Embriyoloji Laboratuvarı’nda çalışma yeterliliği ve 2006 yılında mikroenjeksiyon sertifikalarını almıştır. İstanbul Bilim Üniversitesi Histoloji Embriyoloji Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent ünvanını almış olup (2011-2015), Yeni Yüzyıl Ünıversiıtesi/Tıp Fakültesi Tıbbi Bıyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev almıştır (2015-2018). 2018 yılında “Doçentlik” ünvanını almış olup aynı yıl başlamış olduğu Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nda halen öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Mesleki hayatına 1993 yılında Baskent Üniversitesi Ankara Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde “Embriyolog” olarak çalışmaya başlayan Evrim Ünsal, 1997-2001 yılları arasında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde yine “Embriyolog” olarak çalışmış olup 2002 yılından bu yana Genart Kadın Sağlığı Tüp Bebek ve Üreme Biyoteknolojisi Merkezi Laboratuvar sorumlusu olarak çalışmaya devam etmektedir. 2005 yılından itibaren çalışmalarını Moleküler Genetik ve özellikle Preimplantasyon Genetik Tanı ve Tarama teknikleri üzerine yoğunlaştıran Ünsal, Mikrogen Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi bünyesindeki Moleküler Genetik Laboratuvarını yönetmekte ve yeni nesil dizileme teknolojileri ile nadir hastalık taramaları amaçlı taşıyıcılık testleri, ekzom ve genom test ve analizleri üzerindeki çalışmalarını sürdürmektedir. Nadir Hastalıklar ve Üreme Genetiği kapsamındaki çalışmaları doğrultusunda bir grup TUBİTAK ve Avrupa Birliği destekli Projede görev yapmakta olan Evrim Ünsal, “MikroRNA bazlı biyobelirteçlerin, minimal invaziv yöntemler kullanılarak endometriyal implantasyon penceresinin tahmininde kullanılması”, “NGS tabanlı taşıyıcılık tarama kit ve entegre analiz programının geliştirilmesi”, “Genom tabanlı DNA-Seq ve RNA-Seq analizleri ile Nadir hastalıkların tanısının koyulması” konuları üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Klinik Embriyoloji Derneği Yönetim Kurulu’ndaki 12 yıl görev yapmış olup ayrıca Özel Genetik Tanı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu bünyesinde mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. 1998 yılından bu yana Türk Akreditasyon Kurumu bünyesinde Yardımlı Üreme ve Genetik Tanı laboratuvarları kapsamında TÜRKAK Denetçisi olarak görev yapmakta olan Evrim Ünsal, evli ve iki çocuk annesidir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasını 1997-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın hastalıkları ve doğum ABD da tamamladı. Reprodüktif Endokrinoloji ve Infertilite eğitimini 2003-2005 yılları arasında Weill Cornell Medical College The Center for Reproductive Medicine and Infertility, New York ABD, Moleküler/Gelişimsel Biyoloji eğitimini 2005-2008 yılları arasında Memorial Sloan Kettering Cancer Center New York ABD de tamamladı. 2008-2013 yılları arasında Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı Merkezinde çalıştı.
2013 yılından bu yana Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü ve ÜYT kliniğinde çalışmaktadır. International Society of Fertility Preservation ve Asian Society of Fertility Preservation derneklerinin kurucu üyelerindendir.
Prof. Dr. Özgür Öktem
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
Department of Obstetrics and Gynecology
The Division Reproductive Endocrinology and Infertility
Koç University Hospital